De rozen in de rozentunnel staan in bloei

Geplaatst op: 03-07-2019 00:00

De rozen in de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen staan in bloei. Het warme weer van de laatste tijd heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De rozentunnel is al ruim negentig jaar een publiekstrekker!

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Nog het hele jaar staan bijzondere objecten in de Menkemaborg centraal onder de titel ‘Onder de loep’. In het kader van 100 jaar Kiesrecht voor Vrouwen wordt informatie gegeven over ‘De Vrouwen van de Menkemaborg’ 300 jaar geleden.

De Menkemaborg is een prachtig volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was.
De Menkemaborg is een omweg waard!

De Menkemaborg is open van maart tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag open! Van oktober tot en met 29 december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur.