Ommelander Courant 7 december 2017
1 van 9
Vorige
Volgende

Nieuws

Sfeervol kaarslicht beide kerstdagen

Geplaatst op: 08-12-2017 00:00


Op eerste en tweede kerstdag branden er kaarsen in de Menkemaborg van 12.00 uur tot 16.00 uur. Organist Hans Nomen speelt op het kabinetorgel passende Duitse en Franse barokmuziek. Als bezoeker gaat u terug in de tijd en kunt u een kijkje nemen bij de familie Alberda in de 18de eeuw.

De Menkemaborg in oktober

Geplaatst op: 04-10-2017 00:00


Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het is Oktobermaand Kindermaand. De Menkemaborg is daarom in oktober op alle zaterdagen en zondagen gratis toegankelijk voor kinderen. De junior audiotour is zelfs de hele maand gratis! Leuk om met de kinderen Alberda, Gerhard en Susanne, mee terug in de achttiende eeuw te gaan. Wil je op de foto als Gerhard, Susanne of Fieke? Dat kan ook in het weekend, want op het voorplein staat een groot bord waarop zij zijn afgebeeld.

De Menkemaborg: Open Monumentendagen en Kaarslichtavond

Geplaatst op: 05-09-2017 12:05


Op 9 en 10 september is het Open Monumentendag. De Menkemaborg doet voor het eerst op beide dagen mee. De monumentale borg en historische tuinen zijn voor een gereduceerd tarief te bezoeken.
In het kader van de Grunneger week zijn er op zondagmorgen optredens door volksdansgroepen op het voorplein van de borg.
Op vrijdagavond 15 september is er weer een speciale Kaarslichtavond. De kaarsen worden aangestoken en de ‘bewoners zijn even terug’ voor een onvergetelijke avond. Reserveren is noodzakelijk.

De rozentunnel staat in bloei

Geplaatst op: 28-06-2017 00:00


ROZEN IN BLOEI IN TUIN MENKEMABORG


De rozen bloeien al vroeg dit jaar op de Menkemaborg te Uithuizen. Het prachtige weer in het voorjaar zorgt voor een weelderig bloeiende rozentunnel. Wandelen onder een boog van roze, rode en witte rozen in de rozentunnel is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

SCHENKINGEN VOOR DE MENKEMABORG

Geplaatst op: 14-06-2017 00:00


Over de Menkemaborg te Uithuizen, zowel borg als tuin, wordt door bezoekers vol lof gesproken en geschreven. Vooral dat het er zo verzorgd uitziet. Het onderhoud van gebouwen en zeker ook van de tuin en het terrein is een kostbare zaak. Gelukkig heeft het Prins Berhard Cultuurfonds subsidie gegeven voor het noodzakelijk onderhoud van tuin en terrein. Recent kreeg de Menkemaborg een onverwachte gift van De Ridderschap van de provincie Groningen ter gelegenheid van het eerste lustrum. Met deze gift zijn vier dode appelbomen vervangen voor vier nieuwe historische perenbomen.

meer nieuws:

26-05-2017 11:34
21-02-2017 00:00
05-05-2009 16:48