Ommelander Courant 19 april 2021
1 van 7
Vorige
Volgende

Nieuws

Start Waddenmusea

Geplaatst op: 16-04-2021 00:00

Start samenwerking zes Groninger Waddenmusea

Zes musea langs de Groninger Waddenkust gaan samenwerken. Waar ze maar kunnen presenteren de musea zich nu gezamenlijk. Waarom? Ieder museum vertelt een deel van het verhaal van het leven langs de Groninger Waddenkust door de eeuwen heen. Wie alle musea bezoekt beleeft het verhaal van dit bijzondere gebied helemaal. Al 3000 jaar wonen en werken hier mensen die een rijke tastbare cultuurgeschiedenis achterlieten. Elke eeuw liet zijn sporen na. De musea in het Waddenkustgebied bewaren en ontsluiten die erfschat. Zij vertellen over de aanleg van de woonheuvels - de wierden - en wat we daar vonden bij opgravingen, de kloosters uit de middeleeuwen, de rijkdom van de 18e eeuw, het leven van de adel, de boer en de landarbeider in de 19e eeuw, de ambachten en het dorpsleven, de visserij. De zes museale collecties laten samen zien hoe mensen zich handhaafden en tot bloei kwamen op de vruchtbare kleigrond in het noorden van Groningen.

Een ijsvogeltje op de foto

Geplaatst op: 29-01-2021 00:00

In de Ommelander Courant van 28 januari staat een foto van een ijsvogeltje op een takje. Hilde van Heuveln uit Doodstil heeft deze foto gemaakt bij de buitengracht van de Menkemaborg.
Dat is knap gedaan. De vogeltjes vliegen heel snel en zijn te herkennen aan de rechte lijn vlak boven het water.

Downton Abbey in Noord-Groningen

Geplaatst op: 24-11-2020 00:00

De Menkemaoborg in de serie: Museum Test.
Een dagblad serie in Drenthe, Groningen en Friesland.
Dinsdag 24 november 2020

Prins Bernhard Cultuurfonds, oproep om te doneren

Geplaatst op: 21-08-2020 00:00


Door de corona-maatregelen zitten talloze cultuurmakers aan de grond en dreigt veel moois verloren te gaan. Dat is rampzalig en mag gewoon niet gebeuren. We moeten samen cultuur levend houden en deze cultuurmakers ondersteunen.
Jij kunt daaraan bijdragen door een eenmalige gift via

Rozentunnel in bloei

Geplaatst op: 26-06-2020 16:20

ROZENTUNNEL IN BLOEI MENKEMABORG

De rozen in de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen staan in bloei. Het warme weer heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De rozentunnel is al ruim negentig jaar een publiekstrekker!

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

meer nieuws:

28-05-2020 00:00
05-05-2009 16:48