Ommelander Courant 25 juni 2018
1 van 12
Vorige
Volgende

Nieuws

De rozentunnel staat in bloei

Geplaatst op: 24-06-2018 00:00

De bloeiende rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen is een jaarlijkse publiekstrekker. De bloei van de rozen is dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen. Het prachtige warme weer heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

DAG VAN HET KASTEEL 21 mei: DE BEWONERS ZIJN EVEN TERUG OP DE MENKEMABORG

Geplaatst op: 11-05-2018 10:55


Op tweede Pinksterdag, 21 mei, wordt de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Op de Menkemaborg in Uithuizen zijn de bewoners even terug en flaneren door huis en tuin van 13.00 tot 17.00 uur. Zij laten zien hoe het leven op een Groninger borg er in de 18de eeuw uitzag.

De Menkemaborg is weer open en sfeervol verlicht

Geplaatst op: 28-03-2018 00:00


DE MENKEMABORG, WEER OPEN EN SFEERVOL VERLICHT

De Menkemaborg in Uithuizen gaat op 1 april, Paaszondag, weer open voor bezoekers. Door de herstelwerkzaamheden, als gevolg van de aardbevingen, gaat de borg een maand later open dan normaal. In de gang zijn nu geen scheuren meer te zien. De kamers zijn vervolgens door de eigen medewerkers schoongemaakt en heringericht voor het nieuwe thema ‘De Menkemaborg: sfeervol verlicht in de 18de eeuw en nu’. In
april en mei zijn ook de historische tulpen, niet alleen op 17de-eeuwse aquarellen, maar ook in de formele tuin te bewonderen.

Menkemaborg drie maanden gesloten

Geplaatst op: 05-01-2018 00:00


De Menkemaborg is in verband met het herstel van de schade door de aardbevingen gesloten in de maanden januari, februari én maart. Op paaszondag 1 april gaat de Menkemaborg weer open voor bezoekers. De werkzaamheden vinden plaats in januari en februari en betreffen het dichten van een aantal scheuren in de gang en in de kamers boven en de zolders. In maart volgt dan de grote schoonmaak en worden dan de kamers gecontroleerd, schoongemaakt en door de medewerkers weer ingericht voor het nieuwe seizoen.

Sfeervol kaarslicht beide kerstdagen

Geplaatst op: 08-12-2017 00:00


Op eerste en tweede kerstdag branden er kaarsen in de Menkemaborg van 12.00 uur tot 16.00 uur. Organist Hans Nomen speelt op het kabinetorgel passende Duitse en Franse barokmuziek. Als bezoeker gaat u terug in de tijd en kunt u een kijkje nemen bij de familie Alberda in de 18de eeuw.

meer nieuws:

05-05-2009 16:48