Samen op de foto met Gerhard, Susanne en Fieke
1 van 8
Vorige
Volgende

Nieuws

De Menkemaborg in oktober

Geplaatst op: 04-10-2017 00:00


Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het is Oktobermaand Kindermaand. De Menkemaborg is daarom in oktober op alle zaterdagen en zondagen gratis toegankelijk voor kinderen. De junior audiotour is zelfs de hele maand gratis! Leuk om met de kinderen Alberda, Gerhard en Susanne, mee terug in de achttiende eeuw te gaan. Wil je op de foto als Gerhard, Susanne of Fieke? Dat kan ook in het weekend, want op het voorplein staat een groot bord waarop zij zijn afgebeeld.

De Menkemaborg: Open Monumentendagen en Kaarslichtavond

Geplaatst op: 05-09-2017 12:05


Op 9 en 10 september is het Open Monumentendag. De Menkemaborg doet voor het eerst op beide dagen mee. De monumentale borg en historische tuinen zijn voor een gereduceerd tarief te bezoeken.
In het kader van de Grunneger week zijn er op zondagmorgen optredens door volksdansgroepen op het voorplein van de borg.
Op vrijdagavond 15 september is er weer een speciale Kaarslichtavond. De kaarsen worden aangestoken en de ‘bewoners zijn even terug’ voor een onvergetelijke avond. Reserveren is noodzakelijk.

De rozentunnel staat in bloei

Geplaatst op: 28-06-2017 00:00


ROZEN IN BLOEI IN TUIN MENKEMABORG


De rozen bloeien al vroeg dit jaar op de Menkemaborg te Uithuizen. Het prachtige weer in het voorjaar zorgt voor een weelderig bloeiende rozentunnel. Wandelen onder een boog van roze, rode en witte rozen in de rozentunnel is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

SCHENKINGEN VOOR DE MENKEMABORG

Geplaatst op: 14-06-2017 00:00


Over de Menkemaborg te Uithuizen, zowel borg als tuin, wordt door bezoekers vol lof gesproken en geschreven. Vooral dat het er zo verzorgd uitziet. Het onderhoud van gebouwen en zeker ook van de tuin en het terrein is een kostbare zaak. Gelukkig heeft het Prins Berhard Cultuurfonds subsidie gegeven voor het noodzakelijk onderhoud van tuin en terrein. Recent kreeg de Menkemaborg een onverwachte gift van De Ridderschap van de provincie Groningen ter gelegenheid van het eerste lustrum. Met deze gift zijn vier dode appelbomen vervangen voor vier nieuwe historische perenbomen.

Dag van het Kasteel 5 juni

Geplaatst op: 26-05-2017 11:34


DAG VAN HET KASTEEL 5 juni:
DE BEWONERS ZIJN EVEN TERUG OP DE MENKEMABORG


Op tweede Pinksterdag, 5 juni, wordt voor de tiende keer de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Dit jaar is het thema ‘Rondom kasteel en buitenplaats’. Op de Menkemaborg is te zien hoe het leven op een buitenplaats er in de achttiende eeuw uitzag. De bewoners en hun kinderen zijn even terug en flaneren door huis en tuin van 13.00 uur tot 17.00 uur.

meer nieuws:

21-02-2017 00:00
05-05-2009 16:48