Ommelander Courant 29 juni 2017
1 van 6
Vorige
Volgende

Nieuws

De rozentunnel staat in bloei

Geplaatst op: 28-06-2017 00:00


ROZEN IN BLOEI IN TUIN MENKEMABORG


De rozen bloeien al vroeg dit jaar op de Menkemaborg te Uithuizen. Het prachtige weer in het voorjaar zorgt voor een weelderig bloeiende rozentunnel. Wandelen onder een boog van roze, rode en witte rozen in de rozentunnel is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

SCHENKINGEN VOOR DE MENKEMABORG

Geplaatst op: 14-06-2017 00:00


Over de Menkemaborg te Uithuizen, zowel borg als tuin, wordt door bezoekers vol lof gesproken en geschreven. Vooral dat het er zo verzorgd uitziet. Het onderhoud van gebouwen en zeker ook van de tuin en het terrein is een kostbare zaak. Gelukkig heeft het Prins Berhard Cultuurfonds subsidie gegeven voor het noodzakelijk onderhoud van tuin en terrein. Recent kreeg de Menkemaborg een onverwachte gift van De Ridderschap van de provincie Groningen ter gelegenheid van het eerste lustrum. Met deze gift zijn vier dode appelbomen vervangen voor vier nieuwe historische perenbomen.

Dag van het Kasteel 5 juni

Geplaatst op: 26-05-2017 11:34


DAG VAN HET KASTEEL 5 juni:
DE BEWONERS ZIJN EVEN TERUG OP DE MENKEMABORG


Op tweede Pinksterdag, 5 juni, wordt voor de tiende keer de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Dit jaar is het thema ‘Rondom kasteel en buitenplaats’. Op de Menkemaborg is te zien hoe het leven op een buitenplaats er in de achttiende eeuw uitzag. De bewoners en hun kinderen zijn even terug en flaneren door huis en tuin van 13.00 uur tot 17.00 uur.

De Menkemaborg: 90 jaar museum!

Geplaatst op: 21-02-2017 00:00


DE MENKEMABORG: 90 JAAR MUSEUM!

De Menkemaborg in Uithuizen gaat op 1 maart weer open voor bezoekers. Het interieur van de Menkemaborg ziet er weer schitterend uit na twee maanden schoonmaak van de collectie en het interieur. Dit jaar is een bijzonder jaar, want het is 90 jaar geleden, dat de borg geopend werd als museum en sindsdien hebben bijna 2,5 miljoen bezoekers de Menkemaborg bezocht. Wie wordt de 2,5 miljoenste bezoeker?

Folder van het Hoogeland en de Menkemaborg

Geplaatst op: 05-05-2009 16:48


Verstandig geven bij leven.

De folder doet een oproep om het Openluchtmusem Het Hoogeland te Warffum en de Menkemaborg te Uithuizen te steunen door een schenking of legaat aan (een van) beide organisaties.