De pioenrozen in bloei
1 van 4
Vorige
Volgende

Rendez-vous aux jardins / Tot ziens in de tuin


Rendez-vous aux jardins / Tot ziens in de tuin 2018

Op 1, 2 en 3 juni vindt het eerste Nederlandse landelijke tuin & park evenement Rendez-vous aux jardins / Tot ziens in de tuin plaats.

In Frankrijk is Rendez-vous aux jardins al 16 jaar een succes. Tuineigenaren stellen hun tuin in het eerste weekend in juni open voor bezoekers. In Nederland bestaan al regionale open tuinen dagen, zoals van Het Tuinpad Op in de provincies Groningen, Drenthe en Ost-Friesland (D), maar dit landelijke evenement is nieuw.

De Nederlandse editie gaat van start op initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Partners die het initiatief ondersteunen zijn het Gilde van Tuinbazen, Paleis het Loo en de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen.

De Menkemaborg heeft zich aangemeld voor dit evenement. Een bezoek aan de historische tuinen, zowel de formele Hollandse als de keukentuin, de natuurlijke zonnewijzertuin, de fruithof met perenberceau en de doolhof, is de moeite waard, zeker in deze periode van het jaar.
Voor alle bezoekers is er algemene informatie over de vorm en inrichting van de tuin beschikbaar. Voor wie meer wil weten is er een qrcode beschikbaar waarmee een website geopend wordt waarmee een ronde door de tuin gemaakt kan worden. Heeft u geen smartphone dan is de informatie ook op papier in het theehuis te vinden.