Ommelander Courant 10 september 2020
1 van 7
Vorige
Volgende

Open Monumentendag


Open Monumentendag 2020 met presentje

Op 12 en 13 september is het ‘Open Monumentendag’. In verband met de corona maatregelen zijn er geen extra activiteiten bij de Menkemaborg. De borg is beperkt toegankelijk en reserveren is aan te raden. Dat kan via de website van de Menkemaborg.
Voor een leuke herinnering aan de Menkemaborg is er voor iedere bezoeker dit weekend een presentje in de borgwinkel.

Op zaterdagmorgen is het kabinetorgel te horen! Niet in de borg zelf, maar via de sociale media. De gemeente Het Hogeland heeft ingezet op digitaal en van de verborgen monumenten in de gemeente zijn filmpjes gemaakt. Dus kijk en luister, want het filmpje over de Menkemaborg wordt op zaterdag 12 september, als laatste van de zestien filmpjes, gepost.

In de borg is de thematentoonstelling ‘Klein maar fijn: kleine meubelen en houten voorwerpen in de Menkemaborg’ het hele jaar nog te zien.

In september is de Menkemaborg open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In oktober tot en met 31 december van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor online reserveren voor de borg, zie de website van de borg. Voor de tuin is reservering niet nodig. Er is in de tuin en in de borg een veilige route om te volgen.