Ommelander Courant maandag 24 juni 2019
1 van 4
Vorige
Volgende

Dubbel concert 22 juni 2019


Zaterdag 22 juni trapt de Stichting Arp Schnitgerorgel Uithuizen de “Orgelzomer Het Hogeland 2019” af met een concert in de Jacobikerk en in de Grote zaal van de Menkemaborg in Uithuizen.
De sfeervolle kerk- en borgconcerten worden verbonden door een buffet wat geserveerd wordt in restaurant 't Schathoes van de Menkemaborg.

De concertgevers dit jaar zijn Sietze de Vries op orgel en het “VLAM” saxofoonkwartet.
Sietze de Vries behoort tot de toporganisten van ons land en geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. “VLAM” is een vurig en veelbelovend saxofoonkwartet en bestaat uit: Marlon Valk (Sopraansax), Lutske Visser (Altsax), Mathilde Buiten-Leemhuis (Tenorsax) en Myrthe Poelstra (Baritonsax). Van tango tot Bach, van romantiek tot minimal music, deze dames spelen het allemaal met evenveel passie.

Vanaf 16.00 uur is de kerk geopend en wordt u ontvangen met koffie. Het concert begint om 16.15 uur en duurt ca. 45 minuten. Hierna gaan we naar restaurant Het Schathoes van de Menkemaborg voor het buffet om 17.30 uur. Aansluitend wordt in de Menkemaborg het tweede deel van het concert gegeven wat begint om 19.30 uur. Ook dit concert duurt ca. 45 minuten.

Reservering via de website www.arpschnitgerorgeluithuizen.nl is noodzakelijk. Zie daar bij Nieuws en via secretaris@arpschnitgerorgeluithuizen.nl. Het passe partout (2 concerten en dinerbuffet inclusief 2 drankjes) bedraagt € 49,00.
Alleen het concert in de kerk is zonder passe partout toegankelijk voor € 10,00.
Het is niet mogelijk om alleen het concert op de borg bezoeken wegens het beperkte aantal zitplaatsen in de grote zaal.

Een bezoek aan Boerma's Antiekboerderij aan de Dingeweg in Uithuizen kan tot 16.00 uur. (Eerder bericht dat hier het buffet werd geserveerd, maar is verschoven naar 't Schathoes).